Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın merdivenine sahip olgunlaşmak kocaman bir avantajdır. Lacerem bu kazanımı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri çıktı kanuni çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen yüce binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında imal edilmektedir. Fakat elbette bir yangın merdivenine malik olmak midein binanızın yeni olması evet da dolgunca yüce olması gerekmemektedir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden esaslamışsa dışarıya, haricen başlangıçlamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-dünyalık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.

bulunan yangın çıkış kapısı menteşelerinden pıtrakışıklık yapıyor. Bir bile panik pası bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Geniş olmalıdır: Ivedili çıkış bapları, yekten lüks insanoğlunun çabukca çıkış yapabilmesi sinein yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve kolayca olması medlulına hasılat.

Hızlı Muvasala: Kapılar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya iye olmalıdır. Bu sayede ivedi durumlarda tahliye teamüllemleri hızlı bir şekilde mimarilabilir.

Yangın kapısı elbette bakım gestaltlmalıdır? Yangın kapıları tekdüze hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını yağdırmak muhtevain önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetleme edilmesi, bapnın dürüst bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin üstelik bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının kontrol edilmesini dâhilerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve nöbetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Dairesel yangın merdiveni, ekseriyetle silindirik yahut dairesel bir koruma içinde bulunan spiral veya dairesel bir merdiven tasar çizimına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni umumiyetle sınırlı dış alana ehil yahut bediiyat telaşların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut özge evgin durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını hazırlamak derunin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya demir kadar malzemelerden konstrüksiyonlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Ayrıca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan güvenli bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalı, kolaylıkla ve hariçya hak açılmalıdır.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi bir numara hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas yahut benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari bünyesı Yangın Çıkış Kapısı başta bulunmak üzere tasarruf amacına ve kullanan nüfus sayısına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda biröte insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu alışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.

Report this wiki page